festivalbesökare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från när festivalen svämmade över. Foto: SVT

Bananpiren översvämmad – festival ställs in i stormen Lilians spår

Uppdaterad
Publicerad

Fredagens regnväder och starka vindar över norra Västkusten skapade problem med nedfallna träd och översvämningar. Festivalen Sana Duri som skulle hållas på Bananpiren i Göteborg ställdes in i ordinarie form under fredagen – men återupptogs på lördagen.

Starta klippet för att se festivalområdet på Bananpiren översvämmas inför ögonen på arrangör och gäster

SMHI varnade under fredagen för högt vattenstånd från strax söder om Göteborg upp mot Strömstad. Och de starka vindarna skapade mycket riktigt översvämningar på flera platser. Bland annat i Frihamnen i Göteborg där festivalen Sana Duri fick ställas in i ordinarie form under fredagskvällen, men där konserter istället flyttades inomhus till en klubblokal. På lördagen kunde festivalen återupptas i Frihamnen.

Besökare som SVT träffade under fredagen utanför området höll humöret uppe i vinden.

– Det är ett tvådagarsevent så det är inte så farligt egentligen, säger besökaren Henrik Rowell.

– Här ser vi en översvämning från älven som kommer in och det går inte att stoppa, vi kan inte pumpa bort vattnet, säger arrangören Alexander Clarensius medan vattnet stiger framför honom på festivalområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.