Bil körde in i busskur i Stora Höga – fattade eld

Uppdaterad
Publicerad

Av ännu okänd anledning körde en bil i Stora Höga rakt in i en busskur där det befann sig en kvinna. Bilen fattade därefter eld och både bilföraren och personen i busskuren får läkarvård.

Larmet kom klockan 12.48 på måndagen. En personbil hade kört vägen i Stor Höga, i Stenungsunds kommun, och rakt in i en busskur där en kvinna väntade. Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

Busskuren blev helt demolerad, en lyktstolpe skadades och bilen började brinna. Både bilföraren och kvinnan skadades, men kvinnan kunde på egen hand ta sig till en vårdcentral alldeles i närheten.

– Det säger väl kanske något om hur skadad hon blev, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Bilförare till sjukhus

Bilföraren fick däremot föras till Kungälvs sjukhus i ambulans. Det är oklart hur allvarligt han skadades.

Direkt efter olyckan började personbilen brinna, men räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde släcka.

– Det är väldigt förvirrat här på platsen och väldigt många människor har kommit hit, sade frilansfotografen Mikael Berglund strax efter händelsen.

Det var stopp i trafiken förbi olycksplatsen under räddningsarbetet.

Misstanke om rattfylleri

En förundersökning har inletts med misstanke om rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada, meddelar polisen på sin hemsida.

Polisen hör vittnen på plats och ska höra bland andra bilföraren och kvinnan. Bilen har beslagtagits av polis och ska bärgas från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.