Efter biljakt i Partille – polisen letar efter två män

Uppdaterad
Publicerad

Polisen inledde en biljakt när en bil vägrade stanna för en kontroll – men avbröts när fordonet körde i hög hastighet på fel sida vägen. Bilen krockade senare med ett annat fordon i Partille.

Kontrollen skedde vid von Utfallsgatan vid Sävenäs industriområde i Göteborg strax efter klockan 16 på torsdag, men i stället för att stanna körde bilen från platsen i hög fart mot Partille-hållet.

– Männen körde slalom mellan övriga trafikanter. I en rondell körde de mot trafiken. Vi fick avbryta förföljandet för att inte riskera allmänhetens säkerhet, säger polisens presstalesperson Jens Andersson.

Krockade med annan bil

På Gamla Kronvägen i Partille körde den flyende bilen in i en annan bil. Kvinnan i den påkörda bilen chockades men klarade sig utan fysiska skador.

En man kunde gripas på platsen, men polisen söker efter två andra män, föraren och passagerare, som ska vara i 25-årsåldern.

En anmälan gällande grov vårdslöshet i trafik, smitning från trafikolycksplats samt underlåtenhet att stanna på polismans tecken har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.