Åklagaren inledde med att meddela en justering i häktingsframställan. I stället för grovt bedrägeri stannar nu misstanken endast vid försök till grovt bedrägeri. Rätten beslutade att förhandlingen ska hållas bakom stängda dörrar eftersom åklagaren anser att om information når allmänheten kan det försvåra utredningen.
Den stora summan pengar som hittades i vd:ns bil när han greps i fredags var, enligt advokaten Edip Samuelsson , till för att han skulle kunna köpa biljetter utanför Ullevi för att sedan leverera till dem som blivit utan.
Nästa steg för Biljett Nu är att återbetala biljettpengarna till de drabbade. Över 200 personer har redan blivit kompenserade, enligt Samuelsson. Det är inte klart exakt hur många personer som blev utan biljetter.
Vd:n själv nekar till brott och menar att biljettbristen var följden av ett misstag.
Anklagelserna gäller sålda men ej levererade biljetter till den gångna helgens konserter med Springsteen på Ullevi, en hantering som fått kunder att gå i taket. Personal på företaget ska ha hotats och i går arbetade de inte i ordinarie lokal i Stockholm.
Uppsåtet avgörande
Anders Olofsson vid polisens bedrägerirotel i Stockholm är inte förvånad över tingsrättens beslut. Enligt honom är det inte brottsligt att teckna obligationer på något som det sedan visar sig att du inte kan få fram.
-Det handlar om vilka avsikter man har, det måste finnas ett uppsåt för att vara bedrägeri. Tror man att man kan få fram de här biljetterna, då har man inte begått bedrägeri, säger han.
Polisen i Stockholm har fått in ett hundratal anmälningar mot Biljett Nu, men enligt Olofsson avskrivs troligen alla.