En man målar graffiti.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
10-års jubileum för storskalig gatukonst i Borås Foto: Lars Wiklund

Borås har fyllts med 40 graffitimålningar: ”Det ger liv”

Publicerad

I helgen firades No Limit 10-årsjubileum i Borås med bland annat graffiti-jam och en tävling för graffitikonstnärer, allt för att hylla street art festivalen som resulterat i ett 40-tal muralmålningar över hela stan.

– Jag blir vaknare, gladare och mer närvarande när jag ser dem, säger Emma Gerdien, kultursekreterare.

2014 startade No Limit – en storskalig street art festival i Borås. Sedan dess har man satsat stort på gatukonsten tre gånger till under åren, vilket bland annat har gjort att om man nu kan se ett 40-tal muralmålningar runt om i hela staden.

– Det är ett stadsrum vi kan vara stolta över med målningar av världsartister och lokala målare, och det ger liv till en plats, säger Joel Hjort, tävlings och Graffiti jam-ansvarig.

Identitet & Sprayburkar

SVT besökte jubileet och undrade bland annat om bilden av Borås förändrats i och med all denna sprayfärg.

– Jag vet med säkerhet efter undersökningar vi gjort att Borås identitet inte bara är textilstad längre – utan även en konststad, säger Marita Curran, projektledare för jubileét.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.