Bild från dagen efter branden i Hjällbo. Thomas Steptoe står utanför den branddrabbade lägenheten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Steptoe var orolig för sina grannar. Hör honom berätta mer om branden i klippet. Foto: Laura Vandelin/SVT

Brand i flerfamiljshus i Hjällbo – boende fick evakueras

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i ett lägenhetshus i Hjällbo under lördagen. Boende fick evakueras från sina lägenheter och eftersläckningsarbetet fortsatte även under söndagen.

– Jag såg ett stort svart rökmoln, säger grannen Thomas Steptoe.

Det var klockan 16.30 på lördagen som räddningstjänsten fick larm om en brand på en vind i ett lägenhetshus i Hjällbo.

– Vi jobbar på för fullt och har ett omfattande resurspaket på plats, säger Micael Olsson på räddningstjänsten under räddningsinsatsen.

Även polis och ambulansen larmades till platsen men ingen ska ha förts till sjukhus. Flera boende fick evakueras från sina lägenheter.

Utreds av polis

Senare under lördagskvällen uppgav räddningstjänsten att taket till vinden hade rasat in, men att branden inte spridit sig. Räddningstjänsten jobbade under både lördagsnatten och var kvar på platsen även på söndagen. Med hjälp av drönare kollade man om det fanns spår av eld kvar i huset.

– Vi har fortsatt spärrat av ett ganska stort område, säger polisens presstalesperson August Brandt.

Thomas Steptoe bor i närheten av huset där det brann.

– Jag såg först ett stort svart rökmoln och så fort jag kom ut från lägenheten kände jag röklukt, säger Thomas Steptoe till SVT på söndagen.

Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med branden.

Händelsen utreddes initialt som mordbrand men senare under kvällen ändrades rubriceringen till allmänfarlig vårdslöshet och polisen utreder vad som kan ha orsakat branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.