Kvinna sitter i en soffa med mobil i handen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Caroline Bengtsson berättar om hur hennes liv påverkats av kronisk migrän och vad som hjälper mot den. Foto: SVT

Caroline Bengtsson, 28, har haft migrän varje dag i tre år

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Bengtsson har haft migrän varje dag under de senaste tre åren. Hon har testat det mesta för att lindra smärtan och är en av de 15 000 som laddat ned Västra Götalandsregionens app som ska hjälpa patienter med migrän.

För tre år sedan jobbade Caroline Bengtsson i Trollhättan heltid som undersköterska och älskade att gå ut och dansa bugg med sambon på helgerna. Idag är hon sjukskriven och håller sig mest hemma efter att hon drabbats av en svår form av kronisk migrän.

– Det är otroligt jobbig smärta som att hela huvudet ska gå sönder i tusentals bitar, säger hon.

Tycker att appen hjälper

Hon har testat det mesta: medicin, botox och olika behandlingar för att lindra smärtan, och säger att regionens app är ett av de verktyg som hjälper henne att se mönster och och kunna påverka måendet.

– Tidigare har jag använt mig av pappersdagböcker, men det blir bara liggandes. Telefonen har man alltid med sig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.