• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Tvådelad bild: Josephine Weise, en ung kvinna, dansar i träningskläder och håller en pose med ett ben upplyft, samt en porträttbild på dansaren Ivo Mateus som ler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josephine Weise från Australien och Ivo Mateus från Portugal, två av över 1 200 dansare som varit på dansaudition på Göteborgsoperan, berättar i klippet hur det var och om förhoppningarna. Foto: SVT

De slåss i audition på Göteborgsoperan – möt dansarna

Uppdaterad
Publicerad

Intresset är stort för att bli dansare på Göteborgsoperan. När danskompaniet nyligen kallade till audition sökte 1200 personer. 70 blev kallade på audition, och av dessa kommer sju att väljas ut och få kontrakt.

Göteborgsoperans danskompani har 38 dansare från över 20 länder. Kompaniet turnerar i hela världen och har högt internationellt anseende. Nu söker de nya dansare vilket lockat många långväga sökande.

Möt Ivo Mateus, 20 år, från Portugal och Josephine Weise, 26 år, från Australien under helgens audition i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.