Stängningen skapade stora störningar i trafiken och flera boende längs med vägsträckan hörde av sig till SVT Nyheter Väst med anledning av vattensamlingen och de långa köer som bildades i samhället.
– Det är olyckligt att vi ska behöva stänga en del av E6:an som är Sveriges trafikala pulsåder från syd till norr, och de störningar som det innebär, säger Anders Forsman.
Anders Forsman berättar att Trafikverket redan efter översvämningen i Kållered 2019 började med förebyggande åtgärder, som att rensa diken och slammsuga brunnar.
– Men det räcker inte till, det stora problemet är Kålleredsbäckens och Mölndalsåns flödeskapacitet, säger han.
I behov av högre kapacitet
Efter översvämningen 2019 påbörjade Trafikverket en utredning, i samråd med berörda kommuner, om vad som behövde göras vid vägsträckan. För Trafikverkets del har utredningen hittills visat på åtgärder som att höja kapaciteten på vägtrumman vid leden, samt ett förslag om en eventuell höjning av E6:an. Men det ligger inte bara på trafikverket att åtgärda problemet, menar Anders Forsman.
– För oss handlar det om att underhålla kapaciteten i vårt vägnät. Men sen måste vi även påverka fastighetsägarna i närområdet att höja kapaciteten för de närliggande vattendragen.
Starta klippet för att höra Anders Forsman, projektledare vid trafikverket, berätta om vad som behövs göras vid vägsträckan.