Läkemedlen som stulits ska enligt Sahlgrenska inte användas utan läkares ordination och kan orsaka livsfara vid felaktig användning. Foto: SVT

En person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Sahlgrenska Universitetssjukhuset bekräftar att sex personer vårdas efter lördagskvällens händelser. En person är allvarligt skadad och en person har fått lämna vården.

– Det är en man som är allvarligt skadad, säger Terese Oskarsson på Sahlgrenska Universitetssjukhuset pressjour.

– De övriga fem personerna bedöms inte som allvarligt skadade i nuläget, vi återkommer eventuellt med en uppdatering i eftermiddag.

Sju personer fördes till sjukhus i Göteborg efter skottlossningen. En har fått lämna vården, en är allvarligt skadad och de övriga fem bedöms som stabila.

– En åttonde person som tros ha koppling till händelsen har sökt vård i Skaraborg, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisens presstalesperson säger att det kan finnas ytterligare skadade som sökt vård utan att ange var de befann sig när de skadades eller personer som inte sökt vård alls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.