Polis utanför en flerfamiljsbyggnad i dimma och avspärrningsband. Bakgrunden visar trappor och upplysta fönster.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag är förbannad”, säger en boende i området. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Explosion vid bostadshus i Partille

Uppdaterad
Publicerad

På adressen där en handgranat tros ha exploderat i Partille bor en person som nu avtjänar fängelsestraff för ett annat sprängdåd.

En 14-årig pojke är misstänkt för inblandning både i dådet i Partille och i Angered några timmar senare, natten mot fredag.

Boende i Partille larmade polis efter att de hört en hög smäll strax innan klockan 03 natten till fredagen.

Inga personskador har rapporterats – och de materiella skadorna bedöms som lindriga.

Bombskyddet larmades till Partille

Under morgonen arbetade polisen med att genomföra en teknisk undersökning vid byggnaden. Även nationella bombskyddet larmades till Partille.

På adressen för explosionen bor flera personer med kopplingar till den undre världen. En av dem avtjänar för tillfället ett flerårigt fängelsestraff. I en personutredning hos kriminalvården framgår att personen har en relation till organiserad brottslighet.

Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse. Platsen är fortfarande avspärrad och polisen arbetar med dörrknackning i området.

Andra explosion i Angered

Bara några timmar senare inträffade ytterligare en explosion vid ett bostadshus i Angered. Polisen utreder nu ett eventuellt samband mellan händelserna.

– Vi ser en koppling mellan explosionerna, säger Göran Sundström, förundersökningsledare, grova brottssektionen.

Enligt uppgifter till SVT är en 14-åring misstänkt för inblandning i båda dåden då polisen har lyckats knyta tonåringen till båda platserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.