bild på poliser  vid brottsplats

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två män sköts ihjäl i ett villaområde i Göteborg – se videon för en sammanfattning av vad som hänt. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fyra häktas för inblandning i dubbelmordet i Grimmered i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer häktas på sannolika skäl misstänkta för inblandning i dubbelmordet när två män i 25- och 30-årsåldern sköts till döds i Grimmered i Göteborg den 3 februari. En person som tidigare var anhållen släpps på fri fot.

Fem personer var sedan tidigare anhållna efter tillslag på flera platser i Göteborg. Nu häktas fyra av dem på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Den femte släpps på fri fot.

– Det föreligger sekretess kring misstänktas identitet. Det är stort kartläggningsarbete som pågår och det är flera åtgärder som kvarstår i utredningen, säger åklagaren Ulrika Åberg .

Enligt Göteborgs-Posten var fyra av de som satt anhållna pojkar i 15-årsåldern och en man i 35-årsåldern.

Det var på lördagskvällen den 3 februari som två män i 25- och 30-årsåldern hittades skottskadade i ett villakvarter i Göteborg. De båda männen var allvarligt skadade och fördes till sjukhus med ambulans där de senare avled av sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.