Fick bensin på sig – två män i Lilla Edet svårt brännskadade

Uppdaterad
Publicerad

Två män i Lilla Edet har förts till sjukhus med allvarliga brännskador efter att de fått bensin på sig som sedan antänts. Händelsen skedde i ett garage tillhörande en bostad, men det är ännu oklart vad som gjorde att bensinen fattade eld.

Polis larmades till garaget i Lilla Edet vid tjugo över elva under fredagskvällen. De drabbade männen, som båda är i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med svåra brännskador. En av dem med ambulanshelikopter, vilket Göteborgs-Posten först rapporterade om.

– En är allvarligt skadad och den andra är ytterligare ännu mer skadad, säger polisens vakthavande befäl, Morten Gunneng till TT.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet, alternativt grov allmänfarlig vårdslöshet, men har ingen misstänkt än så länge.

Förhört flera vittnen

Det är ännu oklart vad som gjorde att bensinen antändes. Polisen har förhört flera vittnen som befann sig i garaget och som klarade sig utan skador.

– Vi har inte fått någon klar bild av händelseförloppet. Men vi misstänker förmodligen inte något uppsåtligt brott, utan att någon varit oaktsam, säger Morten Gunneng.

De båda skadade männen är nedsövda och har inte kunnat förhöras. Under lördagsmorgonen kvarstår polisens misstankar. Skadeläget är fortsatt allvarligt för båda männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.