Rapporten, som kommer från FN-organet för droger och brottslighet, UNODC, handlar om hur kriminella använder idrotten för att tjäna pengar, genom trafficking, penningtvätt och matchfixning.
– Det är naturligtvis inte roligt att vi kan vara en av de plattformarna där sådant förekommer. Det är inte bra för någon i vår sport, säger Lena Rönnefors.
Fokuserar på spelare från svaga områden
Ett exempel som nämns i rapporten är användningen av olicensierade fotbollsagenter och mellanhänder, med koppling till kriminella nätverk, som rör sig runt planerna under Gothia Cup-turneringen och försöker locka fotbollsspelare med gåvor och pengar.
Oftast handlar det om spelare från socioekonomiskt svaga områden, där kriminaliteten är hög. Något som Dagens Nyheter var först med att rapportera om.
– Vi vet ju att det förekommer oseriösa agenter inom fotbollen överlag, säger Lena Rönnefors.
Kan ni bli bättre på att kontrollera vilka personer och agenter det är som rör sig runt turneringarna?
– Det ligger i naturen att de här personerna inte vill synas. Utan myndigheter och förbund som jobbar med dessa frågor blir det väldigt svårt för enskilda aktörer att göra något åt det.
Hon tror att samverkan inom flera myndigheter är viktigt för att komma till rätta med problemet.
– Det här är egentligen inte vår fråga utan vi råkar vara en plattform för det. Men vi vill hjälpa till så mycket vi kan och då tror jag på dialog och öppenhet, inte minst rapporter är viktigt, säger Lena Rönnefors.