Edut åker runt på skolor i Västra Götaland och framför personliga vittnesmål från första, andra och tredje generationens förintelseöverlevande.
En av föreläsarna är Jan Hase som berättar hur hans föräldrar överlevde Förintelsen i Polen.
Föreläsningarna brukar vara populära, men efter Hamas terrorattack den 7 oktober minskade bokningarna dramatiskt, och redan bokade föreläsningar ställdes in.
– Efter 7 oktober blev det tvärstopp. Fullständigt tvärstopp. Bokningarna bara försvann, som tur är har de börjat komma tillbaka nu, säger Jan Hase.
Han menar att när konflikten mellan Israel och Palestina eskalerade fick det direkta konsekvenser för judar i resten av världen, bland annat i Sverige.
Ökad antisemitism
Under föreläsningarna får eleverna lära sig om antisemitism, något som judar i Sverige har upplevt en kraftig ökning av sedan den 7 oktober, det visar en årsfärsk rapport från Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet.
När eleverna på Ekdalaskolan i Mölnlycke fick ta del av föreläsningen tog Jan Hase upp att svenska judar vittnat om att de döljer sin judiska identitet i sociala sammanhang.
Vad tänker ni kring att antisemitismen har ökat?
– Jag känner att hela Israel-Palestina-kriget kan ha tänt den elden, säger Nils Josefsson, som går i nian på Ekdalaskolan.
– Det är jättehemskt. Det ska inte ens finnas på kartan längre, tillägger klasskompisen Axel Torgersson.
DET HÄR ÄR EDUT
Edut עדות är ett hebreiskt ord som betyder vittnesmål.
Berättargruppen Edut erbjuder skolor i Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen kostnadsfria personliga vittnesmål från Förintelsen anpassade för skolungdomar. De har även utbildningsdagar för lärare med teman som antisemitism och Förintelsen med dess lärdomar.
Vittnesmålen framförs av första, andra och tredje generationens överlevande.