En närbild av en trästolpe i en lekpark med en hängande gungställning. I bakgrunden syns en sjö och träd med höstfärger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En tidigare förskolevikarie har häktats misstänkt för våldtäkt mot barn, på en förskola i Stenungsund. Se kommundirektören berätta hur kommunen arbetar för att svara på vårdnadshavares frågor och för att något liknande inte ska hända igen. Foto: Foto: Maria Phillips/SVT

Förskolevikarie misstänks för våldtäkt mot barn – Stenungsunds kommun öppnar jourlinje

Publicerad

En tidigare förskolevikarie i Stenungsund är nu häktad för våldtäkt av barn på en förskolorna.
Händelsen väcker många frågor hos framför allt föräldrar – och kommunen har nu upprättat en jourlinje för att försöka svara.

Det var i förra veckan som en man i 25-årsåldern greps efter att ett barn på en förskola i Stenungsund berättat om saker som mannen ska ha gjort.

Stenungsunds kommun polisanmälde och mannen, som tidigare är ostraffad, är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn.

Vikarierade på flera förskolor

Mannen har vikarierat på ett femtontal förskolor och skolor i kommunen, men har nu tagits ur tjänst. I ett brev från kommunen har vårdnadshavare informerats om det inträffade, och det har väckt många frågor. Nu har kommunens stödgrupp öppnat en jourtelefon.

– Det vi gör är att försöka skapa trygghet och ser till att man ska ha en möjlighet att vända sig till oss med sina frågor, säger Maria Jonsson som är kommundirektör i Stenungsund.

Ser bevisläget som gott

Åklagare Sandra Wennberg som leder utredningen mot mannen är fåordig om vad som framkommit hittills, men säger till SVT Nyheter Väst att hon ser bevisläget mot mannen som gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.