• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

SVT:s reporter George Adam på plats vid fotbollsplanen i Byttorp i Borås efter att en man hittats död under lördagen – fotbollsplan och polisbil med poliser i bakgrunden och träd

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter George Adam på plats vid fotbollsplanen i Borås där mannen hittades död under lördagen. Foto: SVT

Ung man hittad död nära fotbollsplan i Borås – misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under en pojklagsmatch hittades en okontaktbar person intill fotbollsplanen i Byttorp i Borås på lördagen. Polis larmades till platsen och matchen avbröts.

Vid lunchtid meddelade polisen att det rör sig om en man i 20-årsåldern som hittats död. Händelsen utreds som misstänkt mord.

Larmet kom in till polisen vid 9.30-tiden på lördagen efter att allmänheten larmat om en okontaktbar person liggandes på marken utomhus i Byttorp i Borås kommun.

Personen hittades intill en idrottsanläggning, enligt polisen.

– De har spelat fotboll där men vi har avbrutit den så att vi kan jobba ostört, sade Jens Andersson, presstalesperson i polisregion Väst, under förmiddagen.

Polisen om misstänkta mordet i Byttorp: Okänd dödsorsak

Strax efter klockan 12 bekräftade polisen på sin hemsida att personen som hittats är en man i 20-årsåldern, och att han är avliden. Dödsorsaken är för närvarande okänd och det finns i nuläget ingen misstänkt person i ärendet.

– När vi kommer dit strax innan tio är mannen avliden. Just nu vet vi inte hur han har dött och vi kan inte utesluta att han utsatts för brott. Han är identifierad och anhöriga är underrättade, säger Jens Andersson och fortsätter:

– Vi kommer vara kvar på platsen så länge det behövs. Just nu samlar vi pusselbitar och försöker skapa oss en bild av vad mannen gjort de sista timmarna.

Polisen har spärrat av området i Byttorp, där de även jobbar med att höra personer på plats och försöker skapa sig en bild av händelsen.

Även ambulans skickades till plats under förmiddagen, skriver polisen på sin hemsida men är i övrigt förtegen om detaljer kring händelsen.

Klubbens ordförande: ”Flyttar dagens matcher”

Idrottsanläggningen Byttorps IP är stängt tills vidare.

– Vi kommer att flytta dagens matcher, vi hade en match i dag, säger Hanseman Samuelsson, ordförande för Byttorps IP.

David Kryssman, klubbchef för ett av lagen som spelade på idrottsplatsen, berättar att laget lånat anläggningen då klubbens egna renoveras.

Klubbchefen var själv inte på plats under matchen, men har varit i kontakt med berörda spelare, ledare och föräldrar.

– De är chockade såklart. Men samtidigt är det svårt att ta in en sådan obehaglig händelse. Det blir väldigt nära och många av killarna är unga och har aldrig sett en skadad människa innan.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.