Sigrid och Hooja är några av artisterna som är klara inför festivalen. Under en kväll kommer även Way Out West att sätta sin prägel på området. Foto: Pressbild/Peter Kvarnström,Göteborg & Co/Johanna Pettersson

Göteborg firar 400 år med gratis festival i sommar

Publicerad

I sommar bjuder Göteborgs stad in till gratisfestival under fyra dagar för att fira att staden fyllt 400 år. Flera artister är klara redan nu och under en av kvällarna kommer Way out West att sätta programmet för scenerna.

– Vi tror det kan bli en riktigt, riktigt stor folkfest, säger Kristian Ferrara, projektledare på Göteborg & Co.

Festivalen kommer äga rum 2-5 juni på ett 70 000 kvadratmeter stort område i Frihamnen med tre scener, matutbud och olika aktiviteter.

– Vi kunde ju dessvärre inte fira 2021 när vi faktiskt fyllde år utan fick skjuta på firandet. Det gör vi nu. Det ska bli riktigt kul att dra igång och faktiskt fira staden, säger Kristian Ferrara.

Hooja, Sarah Klang, Sigrid och Albin Lee Meldau är några av artisterna som är klara inför festivalen. Fler artister väntas släppas inom kort och utöver det kommer bland annat också kungaparet att näravara vid en galaföreställning den 4 juni som är Göteborgs födelsedag.

Hela jubileumsfirandet totalt har en budget på 100 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.