Översvämmad väg och bilar stående i vattnet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev kraftiga översvämningar efter extrema skyfallen i Bohuslän. Bild från länsväg 174 i Sotenäs under natten. Foto: Rescue Photo

Översvämningar efter skyfall i Bohuslän och Dalsland

Uppdaterad
Publicerad

Flera vägar och källare har blivit översvämmade i Västsverige efter det kraftiga regnet natten till söndagen. SMHI utfärdade gula varningar för skyfallsliknande regn.

– Det är väldigt, väldigt mycket vatten, vi höll på hela natten med källare, säger Tero Paakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Räddningstjänsten fick flera larm under natten och mellan 30-40 källare och exempelvis väg 162 drabbades av översvämningar, som värst var det i Lysekil, Brastad och Munkedal, enligt räddningstjänsten.

– Det var väldigt mycket vatten på vägarna och ängarna vid Brastad, på vissa ställen var det 40 centimeter enligt rinringare. Vi har varit i källare där det varit över en meter vatten, säger Tero Paakki, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

Väntas fortsätta norrut

Det var på grund av att ett lågtryck med fronter som drog in från sydväst som det väntades stora regnmängder på kort tid och åska i delar av landet. Från 23 till 04 i Bohuslän och Dalsland och från 00 till 06 i västra Värmland.

Det kraftiga regnområdet väntas senare fortsätta upp över mellersta Norrlandskusten, men där finns det ingen varning utfärdad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.