Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar pappan till den döda 17-åringen om sorgen. Vi vill varna för obehagliga bilder. Foto: SVT

Sonen höggs ihjäl i Ulricehamn: ”Jag väntar på honom varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Hans 17-årige son höggs ihjäl med drygt tio knivhugg i en bostad i Ulricehamn. Nu har åtta månader gått och på fredag kommer domen i det uppmärksammade fallet.

– Jag väntar på honom varje dag. Jag förstår inte hur han lämnade livet på det här sättet, säger pappan till den döde 17-åringen.

En natt i september förra året klättrar två unga män in via en balkong i ett flerfamiljshus i centrala Ulricehamn, där en 22-åring bor. De unga männen, 17 och 20 år gamla, hittas senare döda i bostaden – ihjälhuggna med kniv av 22-åringen.

– Jag frågar honom varje dag, varför gjorde du så här, varför gick du till platsen, varför dog du på det här sättet, säger pappan till den döde 17-åringen.

Händelsen bottnar enligt åklagaren i en narkotikakonflikt, där de två angriparna ska ha brutit sig in i lägenheten för att råna 22-åringen.

Hävdar nödvärn

22-åringen som bodde i lägenheten använde sig av en dubbeleggad jaktkniv när han högg ihjäl de två männen, med drygt tio knivhugg var. Han är åtalad för dråp i två fall, men har hela tiden nekat till brott, då han hävdar nödvärn.  

Åklagaren anser däremot att 22-åringen gått över gränsen.

– Våldet är uppenbart oförsvarligt, säger kammaråklagare Martin Svensson.

Svårt att gå vidare

För pappan har sorgen varit stor och han har svårt att förlika sig med det som kommit fram under utredningen. Båda papporna till de döda ställer sig frågande till hur de unga männen kunde ta sig upp till balkongen. Pappan till 17-åringen har även frågor kring hur skadorna på killarna tillkommit. Och det frågar sig även åklagaren.

– Jag håller med pappan. Det finns skador på baksidan av kroppen på båda killarna. Och där har den åtalade inte gett någon förklaring. Det var tre personer vid händelsen och två av dem är döda, säger Martin Svensson och fortsätter: 

– Det finns uppenbara luckor i den åtalades berättelse. Det behöver ha hänt mer saker än det han berättat om.

Den åtalade 22-åringen nekar till brott och hans advokat Mia Sandros hävdar att våldet som användes i lägenheten, som gjorde att de två unga männen dog, går att försvara.

SVT har sökt 22-åringen för en intervju som via sin advokat avböjt medverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.