Därför arrangerar de en bokmässa med fokus på förorter – hör Madde Lundin och José Romero berätta i klippet. Foto: Elin Schwartz/SVT

Här är bokmässan med förorter i fokus

Publicerad

Med drygt tre veckor kvar till Bokmässan i Göteborg inleds redan nu Angereds bokmässa – som vill ge plats åt författare och poeter från förorter.

– Det saknades en plats där författare och litteratur från förorten lyftes fram, säger Madde Lundin, projektledare för Angereds bokmässa.

Mässan startar på tisdagen och hålls under fem dagar. Det var 2018 som Angereds bokmässa hölls för första gången och en av grundarna, José Romero, säger att han tog initiativ till bokmässan både för att främja litteraturen och integrationen. Innan pandemin brukade runt 3 000 personer besöka mässan, men i år varvas digitala inslag med programpunkter utomhus och ett fåtal besökare inne på Blå stället i Angered.

I klippet hör du Madde Lundin och José Romero berätta mer om vad som händer under Angereds bokmässa.

Det här är Angereds bokmässa

  • Bokmässan pågår 31 augusti-4 september.
  • Ett 60-tal författare och poeter medverkar, majoriteten har en anknytning till Angered.
  • Det hålls ett 30-tal programpunkter.
  • Det blir digitala, utomhus- och inomhusprogrampunkter.
  • Initiativet till bokmässan kom från de lokala författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar, och den första mässan hölls 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.