Hon tar livet som det kommer, 85-åriga Cathrine Tidfors från Mariestad. Det gjorde hon även dagen då hon hoppade fallskärm från flera tusen meters höjd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hon tar livet som det kommer, 85-åriga Cathrine Tidfors från Mariestad. Det gjorde hon även dagen då hon hoppade fallskärm från flera tusen meters höjd. Foto: SVT/Helena Rystedt

Här hoppar Cathrine, 85, fallskärm: ”Drömt att jag kan flyga”

Uppdaterad
Publicerad

Det är aldrig för sent att förverkliga sina drömmar. Det är 85-åriga Cathrine Tidfors från Mariestad ett bevis på.
Hon hoppade nyligen ut från ett flygplan på drygt 4 000 meter.
– Jag var inte rädd eller nervös och så har man ju en gubbe på ryggen, så det känns tryggt, säger hon.

Till vardags gillar 85-åriga Cathrine Tidfors i Mariestad att lägga pussel. Ju svårare desto bättre. Just nu ligger en tiger i tusen bitar på vardagsrumsbordet och väntar på att läggas klart.
Men hon har också en äventyrligare ådra i blodet, hon har nämligen nyligen hoppat fallskärm från drygt 4 000 meter. Något som Mariestadstidningen skrivit om.

– Jag har alltid drömt om att jag kan flyga och det här var det närmaste jag kunde komma, säger Cathrine Tidfors.

105-årig kvinna

Hon fick kämpa lite för att övertyga sina fyra barn om att hon verkligen önskade sig ett fallskärmshopp på sin 85-års dag.

– Det var min särbo Jörgen som fick intyga att jag verkligen ville det.

Cathrine Tidfors hade läst i tidningen om en 105-årig kvinna som hoppat och då tänkte hon att det ska väl hon klara också.

– Min son Johan hade själv fått ett fallskärmshopp i present så han hoppade samma dag som jag. Det kändes bra att göra det tillsammans.

Se i klippet när Cathrine hoppar ut från planet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.