– Jag älskar hennes musik och blev så glad när jag såg reklamen för att hon skulle uppträda och jag trodde att hon skulle göra det med flaggorna för att visa sitt stöd, så jag blev så besviken när jag hörde om beslutet, säger Ayaz Shalal Kado.
Han är biträdande verksamhetschef för den irakisk-kurdiska organisationen Rasan, som arbetar för kvinnors och HBTQ-personers rättigheter. Organisationen är just nu på plats i Göteborg för att besöka Europride och olika samarbetsorganisationer.
– Jag förstår inte varför Göteborgs stad tar bort flaggorna, antingen så går man helhjärtat in för att hålla en Pride eller så gör man det inte alls, säger han.
”Jag förstår beslutet”
SVT Nyheter Väst rapporterade tidigare i dag om Göteborgs kulturkalas beslut att ta bort regnbågsdekoren på Götaplatsens scen inför kvällens konsert, något som Göteborgs-Posten var först att rapportera om.
Ayaz Shalal Kado och hans kollegor har diskuterat nyheten hela dagen, och Khalid Abdelhadi, från den jordanska HBTQ-organisationen My.Kali Magazine, landar istället i en annan slutsats.
– Jag förstår beslutet. Om det var jag som skulle uppträda så hade jag också tagit bort flaggorna, säger han. Hon är en HBTQ-ikon oavsett.
Risken är annars att filmupptagningar där hon syns med flaggorna används emot henne, för politiska syften, menar han.
Kommer ni gå på konserten ikväll?
– Definitivt. Jag är så glad över att se Nancy, säger Khalid Abdelhadi.
– Jag har inte bestämt mig än, jag diskuterar fortfarande med mina vänner om man ska gå dit trots att de tar bort flaggorna eller inte, säger Ayaz Shalal Kado.