Foto: SVT/TT

Hennes dotter utsattes för rasism på spårvagnen: ”Med tanke på viruset borde du gå av”

Uppdaterad
Publicerad

Teri-Annes 15-åriga dotter satte sig på spårvagnen mot skolan. Då blev hon tillsagd att gå av – för att hon har asiatiskt påbrå.

– Jag blir arg, man ska inte trycka ner andra människor på grund av sin egen rädsla, säger Teri-Anne Yen Ling.

Starta klippet för att höra Teri-Anne berätta om vad som hände hennes dotter på spårvagnen.

På måndagsmorgonen satt Teri-Annes dotter på 9:ans spårvagn. Hon lyssnade på musik i sina hörlurar när en ung kvinna plötsligt knackade henne på axeln, och nämnde det nya coronaviruset.

Coronaviruset i Västsverige

– Hon sa ”jag vill inte verka rasistisk, men du borde kanske kliva av”. Min dotter blev väldigt chockad och arg, säger Teri-Anne Yen Ling.

”Viruset ser inte etnicitet”

Teri-Anne kommer ursprungligen från Singapore. Hennes dotter är född och uppvuxen i Sverige.

– Det här viruset som vi är rädda för, det ser inte etnicitet och kön, det kan drabba oss alla. Och det här handlar inte bara om min dotter, utan vi måste ha en öppen dialog när sånt här händer, säger Teri-Anne Yen Ling.

Teri-Anne rapporterade in händelsen till Västtrafik samma dag som den ska ha skett, något som Västtrafik bekräftar för SVT Nyheter Väst på tisdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet