Hon vandrar fram och tillbaka framför byggnaderna som är förvaret i Kållered. Tårarna rinner nedför kinderna och hon torkar de med en servett.
– Nu skickar Sverige och afghanska ambassaden min son till Afghanistan, men där har han ingen. Jag och hans bror finns här och han har ingen far säger hon samtidigt som hon frågar sig vem som ska ta emot honom.
Aktivister samlade för att protestera
Hundratals människor har samlats i Kållered och har hängt upp lakan som är textade med budskap om kärlek och att utvisningarna ska stoppas. Aktivisterna runt omkring Fatemeh Vakili ropar.
– Migration, nej till deportation!
Fatemehs son är en av de 10 till 20 som fått veta att de idag ska bussas från Migrationsverkets förvar till Landvetter flygplats för att sedan utvisas till Afghanistans huvudstad Kabul. Under tisdagseftermiddagen var det fortfarande inte klart exakt hur många som skulle utvisas och det rådde en febril aktivitet när SVT:s reporter var på plats bland aktivisterna som ringde både jurister och myndighetspersoner.
– Det är inte bara vi som står här idag utan både privatpersoner, hela yrkesgrupper och organisationer som står bakom oss och ett utvisningsstopp, säger Eva-Märta Granqvist som är en av personerna som protesterar.
Migrationsverket anser att det går att utvisa
Amnesty International har nyligen publicerat en rapport som säger att antalet civila dödsoffer i Afghanistan nått rekordnivåer under 2016 och samma väntas 2017. De påpekar också att det är fel av länder i Europa att utvisa människor till Afghanistan.
Från Migrationsverkets sida säger man sig dela bilden av säkerhetsläget i landet som Amnesty presenterar men att man gör en del andra bedömningar av informationen.
– Det handlar framförallt om möjligheten till internflykten där vi utgår från den praxis som Migrationsöverdomstolen har slagit fast. Vi bedömer att det i större utsträckning finns möjligheter att återvända till andra delar än sin hemort, säger Carl Bexelius som är biträdande rättschef på Migrationsverket.