Skara sommarlands VD

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda. Hör Skara Sommarlands vd berätta mer om olyckan i videon. Foto: SVT

Polis utreder brott efter dödsolyckan på Skara sommarland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen inleder nu en utredning gällande vållande till annans död efter dödsfallet på Skaras sommarland i lördags. Parken själva utreder också det inträffade.

– Det är en oerhört tragisk händelse, säger Christoffer Östling, tillförordnad vd vid Skara sommarland.

Det var under lördagen som en pojke i tioårsåldern hittades livlös i en pool inne på Skara sommarland. Pojken fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hans liv gick inte att rädda.

– Vi behöver utvärdera det här och göra en ordentlig utredning såklart, det är en oerhört tragisk händelse som hänt hos oss, säger Christoffer Östling tillförordnad vd.

Hur såg situationen ut i poolområdet igår?

– Situationen i vårt poolområde under gårdagen var en bra sommardag, en vanlig sommardag här på Skara sommarland. Så det var ingen exceptionell händelse utifrån att vi hade många gäster i parken, svarar Christoffer Östling.

Frågan om Skara sommarland brustit in sina säkerhetsrutiner eller inte anser Christoffer Östling är för tidig att svara på. Detta kommer en utredning undersöka närmare.

Polisen utreder vållande till annans död

Under måndagen meddelade även polisen att man kommer att utreda dödsolyckan på Skara sommarland. Initialt fanns ingen misstanke om brott men under måndagen ändrades rubriceringen.

– Vi arbetar just nu med att inhämta information och vi behöver utreda vad som hänt, titta på ansvarsfördelning och andra omständigheter, säger Marcus Åblad, gruppchef på polisens utredningssektion Skaraborg.

En förundersökning har inletts gällande vållande till annans död.

Finns det någon misstänkt?

– Det är inget vi kan gå ut med i nuläget utan vi jobbar på att utesluta att brott har begåtts.

På vilka grunder tog man beslut att ändra rubriceringen?

– Vi behöver hämta in mer information och hålla fler förhör för att utreda vad som hänt, säger Marcus Åblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.