Företagare utanför butik med hundparkering.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundparkeringen får kritik i sociala medier. ”Vi uppmuntrar inte folk att ha med hunden länge” svarar Jacob Josefsson, delägare i mataffären. Foto: SVT

Hundparkering i Tidaholm väcker kraftiga reaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Ica i Tidaholm uppmuntrar sina kunder att använda särskilda parkeringsplatser i skuggan för hundägare. Många hyllar initiativet men det har också skapat en våg av kritik.

Är det okej att lämna hunden i bilen när man ska in och handla i mataffären? Frågan är en vattendelare.

Det var när Ica Kvantum Tidaholm la ut på sin Facebooksida och uppmuntrade kunderna att använda deras hundparkering, som debatten drog igång. Inlägget på sociala medier har fått fler reaktioner än antal invånare i Tidaholm, samt tusen kommentarer och lika många delningar.

Varför tror du att en hundparkering väcker så många reaktioner?

Det är ju lite udda så sätt om man jämför med en vanlig parkeringsplats, säger Jacob Josefsson, delägare i mataffären.

Hundparkeringen får ris och ros

I kommentarsfältet finns det många som hyllar hundparkeringsrutorna i skuggan och anser att de underlättar livet som hundägare.

”Vilken bra lösning! Otroligt bra för oss som reser med våra hundar. Hoppas fler tar efter.”

Det har också väckts kritiska röster som menar på att mataffären uppmuntrar hundägare att lämna sina djur i bilen när det är varmt.

”Lurar folk till att tro att det är ok att lämna hunden i bilen när den står i skuggan. Men tyvärr så hjälper inte det i värmen, det blir för varmt i alla fall!”

Ica Kvantums svar på kritiken

Vi uppmuntrar inte folk att ha med hunden länge. Kunden ska kunna gå in snabbt och handla och ha med sig hunden, och då finns det speciella hundparkeringar för det, säger Jacob Josefsson.

Finns det någon tidsgräns för hur länge man får stå på parkeringen?

Det avgör man själv men man måste ju tänka på att man har en hund i bilen såklart, så inte alltför länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.