Bilder inifrån en kyrka i Skara som visar vandalisering.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tjuvarna orsakade stor oreda i kyrkan, men de verkar inte ha fått med sig så mycket. Foto: Anneli Johansson

Inbrott i kyrka i Skara: ”En ordentlig förstörelse”

Uppdaterad
Publicerad

Krossade glasrutor, uppbrutna dörrar och ett totalförstört kassaskåp – det möttes personalen av på Skånings-Åsaka kyrka i Skara under måndagsmorgonen.

– Det är en ordentlig förstörelse, säger Emanuel Carlsson, församlingsherde.

Exakt vad som saknas är dock oklart i nuläget.

– Vi vet inte än vad det är som saknas, men de har brutit upp dörrar, totalförstört kassaskåpet och krossat några glasrutor, säger församlingsherden Emanuel Karlsson.

Polisen söker iakttagelser

Exakt när inbrottet ska ha skett är inte fastställt, men att det ska ha skett i helgen är i alla fall säkert. Då hade kyrkan nämligen stängt.

Ingen är i nuläget misstänkt.

– Vi har nyss landat vid brottsplatsen och ska se om vi kan säkra spår eller hitta bevisning, säger Jens Andersson, polisen presstalesperson i region Väst.

– Men vi skulle vara tacksamma om allmänheten hör av sig om man har sett någonting som sticker ut från normalbilden, en bil eller en människa eller så, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.