Kommunen får driva eget spa

Uppdaterad
Publicerad

Nu slår marknadsdomstolen fast att Strömstads kommun får driva bad, spa och gym. Detta trots att Konkurrensverkets protesterar.

Redan förra året fick Strömstads badanstalt okej från tingsrätten. Konkurrensverket drog ärendet till domstol då de ansåg att det hämmade konkurrensen när kommunen driver sin egen anläggning med spa, bad och gym.

Domen överklagades

 Den gången vann Strömstad kommun över konkurrensverket som överklagade domen till miljödomstolen som nu alltså går på tingsrättens linje. 

– Jag är glad över domslutet. Vi kommer att fortsätta att utveckla verksamheten eftersom den har stor betydelse för Strömstad, säger VD:n för Strömstads Badanstalt Göran Wallo i ett pressmeddelande.

Snedvriden konkurrens

Strömstads badanstalt drivs som ett kommunalt bolag. Flera kommuner driver gym och spa, men Konkurrensverket ansåg att verksamheten i Strömstad är ovanligt omfattande och att kommunens subventioner snedvrider konkurrensen och missgynnar privata aktörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.