Nadim Ghazale och butiksägaren Ali Kamrani

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se mötet mellan butiksägaren Ali Kamrani och kommunpolisen Nadim Ghazale i klippet ovan. Foto: SVT

Här får polisen Nadim Ghazale i Borås se butiksägaren Alis bilder från rånförsöket

Publicerad

”De där får du vara försiktig med”, säger Borås kommunpolis Nadim Ghazale, när butiksägaren Ali Kamrani visar upp sina slagträn.

– Risken med det är att nästa gång kanske de kommer in med ännu mer våld, säger kommunpolisen.

Under de senaste åren har Ali Kamrani utsatts för flera rånförsök. Han har beväpnat sig i butiken och efterfrågar nu polisens hjälp.

– Jag skulle vilja ha praktiska lösningar. Flera gånger när jag larmat till polisen så har det tagit väldigt lång tid innan polisen dykt och då har rånarna varit långt borta, säger han när kommunpolisen Nadim Ghazale besöker honom.

Kommunpolisen: Svårt att förhindra

Enligt kommunpolisen Nadim Ghazale är det svårt att förhindra att Ali blir utsatt. Det går inte att ha fast bevakning på butiken, säger han.

– Med de resurser och prioriteringar vi har finns det inte mycket vi kan göra, förutom att komma när han ringer 112, så klart.

”Kan vara farligt”

Under mötet med polisen visar Ali Kamrani upp sina slagträn, som han börjat ha under kassan, för att försvara sig.

– Det här är en utsatt person. Man har rätt att försvara sig med proportionerligt våld. Risken med det är att nästa gång kanske de kommer in med ännu mer våld, om de vet att han kan försvara sig, säger Ghazale.

SVT: Men ska det behöva vara så här?

– Det är klart att det inte ska behöva vara så här. I den bästa av världar ska han inte vara utsatt. Att vi låser in de som gör så här är en sak, sedan ska vi också se till att det inte tillkommer nya människor, säger Nadim Ghazale.

Se mötet mellan butiksägaren Ali Kamrani och kommunpolisen Nadim Ghazale i klippet ovan.

Man jagar iväg maskerade killar med basebollträ.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se rånförsöket mot Ali Kamranis butik – som fångades på film. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.