Till vänster polisens presstalesperson Thomas Fuxborg, till vänster en avspärrad lägenhetsdörr.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisens presstalesperson Thomas Fuxborg om hur utredningen går vidare. Foto: Moa Roos/SVT/Björn Larsson Rosvall/TT

Kvinna knivskars till döds i Göteborg – ytterligare en allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern har begärts häktad efter att två kvinnor knivskurits på Hisingen i Göteborg. En av de knivskurna dog senare av sina skador.

Natten till lördagen larmades polisen till ett flerfamiljshus på centrala Hisingen i Göteborg efter att en boende slagit larm. Två kvinnor hade knivskurits och körts till sjukhus. En av kvinnorna avled senare av sina skador. Den första informationen om den andra kvinnan var att hon var livshotande skadad. Men vid tiotiden kom ny information från sjukhuset.

– Läget är allvarligt, men stabilt, säger Sandra Brolin på Sahlgrenskas pressjour.

Mannen gick till attack

Enligt polisen är kvinnorna släkt med varandra.

– Mannen har en relation till båda de här kvinnorna. I natt gick han till attack mot de två kvinnorna och knivskar båda, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Den avlidna kvinnan är i 60-årsåldern och kvinnan som vårdas på sjukhus i 30-årsåldern. Enligt polisen är anhöriga underrättade.

– Det är fruktansvärt tragiskt för dem, säger Thomas Fuxborg.

Har begärts häktad

En man i 45-årsåldern greps på platsen. Mannen har under måndagen begärts häktad. Polisen spärrade av platsen för teknisk undersökning och genomför dörrknackning i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.