Exteriör bild på Åbybadet, delad bild med ineriör med två personer som är i vattnet med badmössor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De senaste veckorna har besökare från hela Göteborgsområdet sökt sig till Åbybadet, vilket lett till långa väntetider och man har även fått stänga entrén vissa dagar. Foto: SVT

Långa köer till Åbybadet i Mölndal – förstärker med väktare

Publicerad

När semestervädret bjuder på regn flockas folk till inomhusalternativ. Ett populärt val är Åbybadet i Mölndal där man nu upplever en stor tillströmning med folk – som resulterat i långa köer och bråk inne på badet.

– Vi har fått ta stöd av väktare, säger Johan Bjerklund, enhetschef för Åbybadet.

De senaste veckorna har besökare från hela Göteborgsområdet sökt sig till badhuset, vilket lett till långa väntetider och man har även fått stänga entrén vissa dagar.

– Vi kom hit redan klockan 12 trots att det öppnar klockan 14, för att vi skulle få komma in, säger Abdulhamid, som besökt badhuset med sin familj.

Minskade öppettider

Det nya Åbybadet öppnade portarna redan i juni, flera månader innan den ursprungliga planen. Men de har haft svårt för att rekrytera livräddningskunnig personal -  och med det stora besökarantalet har de nu tvingats kortat ner öppettiderna och stängt badhusets cafédel.

– Med så många simhallar stängda runt omkring, så räcker inte kapacitet till för att betjäna hela Göteborg. Hade vi haft värmebölja ute så hade situationen sett ut på ett annat sätt, säger Johan Bjerklund.

Öppnade ni badhuset för tidigt? 

– Nej, jag tycker inte det. Alternativet hade varit att vi hade haft ett badhus som stått tomt hela sommaren. Nu kommer vi skala upp verksamheten och utöka öppettiderna i höst.

Följ med in i Åbybadet och hör vad några av besökarna tycker i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.