Mannen medger att han orskakat skador som medförde att kvinnan avled. Foto: SVT

Man åtalas för mord på kvinna i Kungälv

Publicerad

I februari hittades en kvinna svårt knivskuren i en bostad i centrala Kungälv. Nu åtalas en man i 60-årsåldern för mord.

Natten till den 11 februari greps den åtalade mannen efter att själv ha ringt till polisen och berättat att han knivhuggit en kvinna. Han har suttit häktad fram tills nu.

Åklagaren konstaterade i samband med den inledande häktningsförhandlingen att det funnits en relation mellan kvinnan och mannen men det är oklart hur den sett ut. Det finns indikationer att tidigare våld förekommit i relationen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Kvinnan, som var i 55-årsåldern, var skriven på adressen tillsammans med mannen. Nu väcks åtal under rubriceringen mord.

Mannen medger att han orsakat skador som medförde att kvinnan avled och erkänner vållande till annans död. Medan åklagaren vill att han döms för mord efter våldsdådet.

Krossad dörruta på lägenhetsport i Kungälv

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Natten till den 11 februari larmades polisen efter att en kvinna knivskurits till döds i Kungälv – hör mer om händelsen i klippet. Foto: Linus Olsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.