En man har hittats död vid en pendelparkering i Bäckebol i Göteborg. Foto: Google Earth/SVT

Man hittad död i Göteborg – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen hittades en man i 75-årsåldern avliden vid en pendelparkering i Bäckebol. Enligt polisen hade mannen skador som gör att man inte kan utsesluta brott. En förundersökning om mord har inletts.

Polisen larmades till platsen 13.39 under torsdagen. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning, ochpolisen pratade med folk som befunnit sig i närheten av platsen för att få fram mer information.

– Det rör sig en del folk där i närheten. Om någon har sett något märkligt på platsen så vill vi gärna att man hör av sig till oss, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Hittades på parkering nära köpcenter

Mannen hittades av en förbipasserande på parkeringen, som ligger i anslutning till ett köpcenter, och kallade på en väktare. Därefter larmades polisen som senare kunde konstatera att mannen var avliden.

– Det finns skador på kroppen och vi kan inte avgöra hur de uppstått. Det är därför vi har inlett en förundersökning om mord, och det kommer göras en obduktion för att få reda på mer om vad som hänt, säger Peter Adlersson.

Vid 18.30 var den tekniska undersökningen klar och avspärrningarna hävda. På parkeringen stod mannens husbil och den har nu tagits i beslag av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.