Foto: Mikael Berglund

Misstänkt mord – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern hittades på nyårsdagen död på Orust. Polisen misstänker brott och en man har gripits misstänkt för mord alternativt dråp.

Det var på nyårsdagen som polisen larmades till en adress på Orust. När man anlände till platsen hittades en död person, något som NyheterSTO var först med att rapportera.

Polisen bekräftar brottsmisstankarna för SVT Nyheter Väst.

– Det är en kvinna som hittats död. Det är inte helt klarlagt vad som hänt men åklagaren har beslutat att anhålla en man, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Självmord?

– Situationen var en sådan att man trodde att de kunde vara självmord, men med anledning av den undersökning som polisen gör på platsen, kan man hitta spår eller annat som gör att man måste utreda hur det gått till, säger Stefan Gustafsson.

Kände offret

I övrigt är polisen mycket förtegen om det inträffade. De bekräftar dock att offret och den anhållne hade någon form av relation.

– Det kan man väl säga. De kände varandra, säger Sten Rune Timmersjö, chef vid polisens avdelning för grova brott.

Polisen håller nu ytterligare förhör samtidigt som man avvaktar resultatet från obduktionen.

Mordet skedde enligt polisen på Orust. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.