Misstänkt mordförsök i Göteborg – flera personer knivskurna

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen ska flera personer ha blivit knivskurna i samband med ett bråk på Gibraltargatan i Göteborg. Enligt polisen verkar flera av de inblandade ha kopplingar till kriminella grupperingar i Biskopsgården.

Det var strax efter klockan 22 som polisen larmades till Gibraltargatan i Göteborg med anledning av ett bråk. När polisen anlände hade flera av de inblandade lämnat platsen men en person fanns kvar med knivskador.

Fler till sjukhus med knivskador

Senare under kvällen framkom att ytterligare tre personer uppsökt sjukhus med knivskador.

– Tre personer är färdigvårdade och en person är allvarligt skadad. Vi bedömer inte att skadorna är livshotande i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är tillståndet för mannen, som är i 30-årsåldern, stabilt.

Misstänkt mordförsök

Flera personer ska ha tagits in på förhör och en utredning om försök till mord har inletts. Polisen ska nu analysera beslag som gjorts.

Huruvida bråket ska ha koppling till dödsskjutningen som inträffade i närheten av Länsmanstorget på Hisingen under torsdagen kan polisen i nuläget inte uttala sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.