Natten mellan torsdagen den 2 juni och fredagen den 3 juni började det under kort tid brinna på sex platser i Trollhättan – i vad polisen misstänker är en planerad aktion. Foto: Robert Betzehag

Misstänkta för mordbrand i Trollhättan släppta

Uppdaterad
Publicerad

De två män som begärdes häktade under helgen har släppts på fri fot. Men misstanken om grov mordbrand kvarstår.

– Jag förutsätter att misstanken om brott läggs ner inom kort, säger Abraham Zeito, den ena mannens advokat.

De två män i 20-årsåldern som begärdes häktade misstänkta för grov mordbrand efter bränderna i Trollhättan har släppts på fri fot. På tisdagsförmiddagen återkallade åklagaren häktningsframställan.

– Ett klokt beslut av åklagaren. Min klient är oskyldig och har inget med bränderna att göra. Jag har varit väldigt frågande till varför han har varit frihetsberövad, säger Abraham Zeito, en av männens advokat.

Brann på sex ställen

Det var under måndagen som männen begärdes häktade på den lägre misstankegraden för branden på Karlstorpsvägen i Trollhättan, där ett tidigare student- och flyktingboende brann ner till grunden.

Om de planerade förhandlingarna i Vänersborgs tingsrätt idag hade blivit av skulle männen som mest kunnat bli häktade en vecka. Därefter hade åklagaren fått bedöma om en ny häktningsbegäran med en högre misstankegrad skulle lämnas in.

Totalt brann det på sex olika platser under torsdagskvällen förra veckan och över 30 bilar förstördes.

Senare på tisdagen gjordes nya gripanden då två män togs in misstänkta för grov mordbrand.

SVT Nyheter Väst söker åklagaren för en kommentar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.