En kvinna står utomhus i en stadsdel, iförd en grå jacka och en scarf. Hon håller en mikrofon från SVT, vilket indikerar att hon deltar i en intervju. I bakgrunden syns flerbostadshus och grönska i form av buskar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är jätteledsen, säger Senada Catic som bott i området i nästan 30 år. Se henne och hör polisen berätta om hur man jobbar i Kvillebäcken, i klippet ovan. Foto: SVT

Oro efter dubbla skjutningar i Kvillebäcken

Publicerad

Polisen har ingen gripen efter skottlossningarna i Kvillebäcken på Hisingen i Göteborg. En ung man skadades allvarligt i söndagens skjutning och boende känner oro över att det nu skjutits två dagar i rad.

– Jag är jätteledsen, säger Senada Catic som bott i området i nästan 30 år.

Det är stor polisnärvaro i Kvillebäcken dagen efter att det återigen sköts i bostadsområdet. I söndags vid 17-tiden sköts en man i 20-årsåldern och under gårdagskvällen besköts entrén till ett företag.

När SVT:s reportrar är på platsen har någon försökt täppa igen skotthålet som krossat glasrutan med hjälp av en tallrik i aluminiumfolie och tejp.

Många barn i området

Flera boende som SVT pratar med har bott här i många år och uttrycker oro för alla barn som bor och rör sig i området.

– Man vet inte vad som ska hända när man promenerar, går till affären, jobbet och så vidare. Jag har också barn så jag är jätteorolig, säger Senada Catic.

En ung kvinna är orolig för sin lillebror som brukar leka här, men som nu är rädd för att gå ut. Hon undrar hur det är möjligt att det skjuts två dagar i rad och tycker att polisen borde ha haft bättre bevakning.

William Kääriä hörde skotten och sirenerna från sin balkong i söndags.

– Först funderar på om man vill bo kvar här. Sedan släppte det lite grann, men sedan hände det igen. Så nu vet man inte riktigt var man står.

Ändrad brottsrubricering

Polisen utreder söndagens skjutning som försök till mord. Måndagens skott som riktades in mot en företagslokal utreddes först som försök till mord, men polisen har nu ändrat rubriceringen till grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– Förutsättningen för försök till mord finns inte längre, säger Christian Brattgård, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Ingen person är gripen. Chistian Brattgård säger att polisen utreder om det finns kopplingar mellan skjutningarna och om det finns anledning för dem att utöka närvaron i området ytterligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.