Räddningstjänsten arbetar vid en järnväg i Uddevalla där en person fallit ur en skylift.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från olycksplatsen i Uddevalla där en person förs till sjukhus med ambulanshelikopter efter en olycka i samband med arbete på tågrälsen. Foto: Erik Zienau

Arbetsplatsolycka vid järnväg i Uddevalla – man till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man fick föras till sjukhus på lördagen efter en olycka på tågspåret på Södra Bohusbanan, nära Lerbomotet i Uddevalla. Personen uppgavs vara allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men var enligt polisen vid medvetande.

Strax efter att larmet kom på lördagsförmiddagen uppgav polisen att man fått uppgifter om att en person ramlat ur en skylift, något som också räddningstjänsten bekräftade för SVT Nyheter:

– Vi har fått till oss att en person vid arbete som har ramlat ur en skylift och fallit till marken, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Polisen: Fått tungt föremål över sig

Senare meddelade dock polisen att mannen inte alls ramlat från en skylift. Däremot fanns en skylift med på anordningen som framfördes på spåret.

– Polisen på plats berättar att det ska vara någon form av ekipage som framförts på rälsen. Av någon anledning har ekipaget spårat ur och delar av det har vält. Personen har då fått ett tung föremål över sig, säger August Brandt, presstalesperson på polisen.

Skadeläget allvarligt

Larmet kom strax efter klockan 10.30 på lördagen. Ambulans, räddningstjänst och polis skickades till olycksplatsen.

– Han var vaken direkt efter händelsen men skadeläget ska ha varit allvarligt, säger August Brandt.

Under söndagen meddelade Sahlgrenskas pressjour att mannens tillstånd var allvarligt men stabilt.

Polisen utreder i nuläget händelsen som en misstänkt arbetsplatsolycka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.