Äntligen! Foto: TT

Pewdiepie har nu över 100 miljoner följare

Uppdaterad
Publicerad

Felix ”Pewdiepie” Kjellberg har nu över 100 miljoner prenumeranter på Youtube.

Den svenske Youtubestjärnan hade länge världens största kanal på videoplattformen, men passerades tidigare i år av det indiska skiv- och filmbolaget T-series.

Dessförinnan hade de två kämpat om topplaceringen i flera månader. T-series är med sina 109 miljoner följare fortfarande störst.

Pewdiepie har de senaste månaderna återvänt till att spela Minecraft vilket har satt fart på antalet tittare igen. Han har lovat att livesstreama Minecraft i tolv timmar när han passerat den magiska gränsen 100 miljoner prenumeranter.

Felix Kjellberg inledde sin karriär på Youtube genom att spela och kommentera tv- och datorspel. Enligt Forbes tjänade han över 150 miljoner kronor via sin kanal förra året. Time Magazine har utsett honom till en av världens mest inflytelserika personer på internet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.