Polisens presstalesperson Jens Andersson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens presstalesperson Jens Andersson säger att det för tidigt att uttala sig om detaljer angående det misstänkt explosiva föremålet som hittades på måndagsmorgonen. Foto: SVT

Polisen utreder Elbit systems Israel-koppling – efter farliga föremålet

Uppdaterad
Publicerad

Det israeliska företaget Elbit systems säljer försvarssystem – och har varit utsatt för skadegörelse sen kriget i Gaza bröt ut. Natten till måndag placerades ett rykande föremål utanför entrén.
– Det skulle kunna tänkas vara riktat mot företaget, säger polisens presstalesperson.

Det var natten till måndag som polisens larmades på grund av ett rykande föremål utanför en entré i Kallebäck. På adressen finns ett israelisk försvarsföretag, som tidigare varit utsatt för skadegörelse.

Utreder koppling

Just företagets Israel-koppling är en sak som polisen nu utreder.

– Generellt så kan man ju säga att ända sedan kriget mellan Israel och Hamas utbröt i höstas så har polisen vidtagit vissa säkerhetshöjande åtgärder på flera olika platser i hela Sverige med koppling till israeliska och judiska intressen, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krig mellan Israel och Hamas

Mer i ämnet