Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från Göteborgs första stickbio där cirka 200 personer bänkade sig för att se film och samtidigt sticka. Foto: Helena Josefsson/SVT

Premiär för stickbio i Göteborg – få män: ”Trodde stickbio betydde något annat”

Uppdaterad
Publicerad

Att göra flera saker samtidigt som man ser film, är det möjligt? Ja, det tycker i alla fall de nästan 200 personerna som sökt sig till Göteborgs första stickbio.

– Stickbio har redan gjort stor succé i Luleå och Uppsala. Nu är det vår tur, säger Helena Wirenhed, verksamhetschef på Bio Roy.

För första gången erbjuds stickbio i Göteborg och tanken är att det ska upprepas en måndagskväll i månaden.

– Då är det dämpad belysning i salongen, lagom för att kunna klara av maskorna på det som stickas, säger Helena Wirenhed, verksamhetschef på Bio Roy.

Få män i salongen: ”Trodde stickbio var något annat”

Filmen som visas just den här premiärkvällen är The Holdovers som är en blandning mellan komedi och drama. Alla som tog plats i salongen var med på noterna, redo med garnnystan och stickor. Nåväl, nästan alla.

– Jag trodde stickbio betydde något annat när jag bokade biljetter, så jag visste inte riktigt vad det var, säger besökaren Leonard Wing.

En av dem som valt att komma och sticka och se film samtidigt är Lena Florén från Göteborg.

– För mig är det nästan som yoga, jag blir lugn och glad av att sticka så jag gör det en stund varje dag, säger hon.

Stickbion i Göteborg utsåld sedan länge

Hur många nya halsdukar eller tröjor det kommer att bli den här kvällen är svårt att veta, men att det blivit succé även i Göteborg står redan klart.

– Den här första biovisningen var utsåld redan för flera veckor sedan, 193 platser, säger Helena Wirenhed.

Vännerna Anna-Karin Albertsson och Lena Florén älskar att sticka och passade på att göra det även i biosalongen i Göteborg. Foto: SVT/Helena Josefsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.