Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Hulta ängars förskola och se hur förskolan jobbar med bland annat barnens språkutveckling. Se mer från den prisade förskolan i klippet. Foto: SVT

Prisad förskola på Hulta i Borås: ”Kvitto på att vi gör ett bra jobb”

Uppdaterad
Publicerad

Hulta ängars förskola på Hulta i Borås, ett område som polisen klassar som särskilt utsatt, har fått ett internationellt pris för ett nytänkande sätt att lära ut saker till barnen.

– Vi är oerhört stolta, det är en stor ära och ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Suzanne Hanna, förskollärare.

På förskolan finns olika rum där barnen kan stärka det svenska språket genom att reflektera och sätta ord på tankar och känslor.

– Vi är ju en mångkulturell förskola så det är klart att det här hjälper mycket med det svenska språket.

Internationellt prisad förskola

Priset som förskolan vunnit är EU-kommissionens europeiska lärarpris för innovativ undervisning och Hulta ängars förskola är en av fyra skolor i landet som prisats och den enda förskolan i Sverige.

I klippet ovan – följ med till Hulta ängars förskola och se hur de jobbar med barnens språkutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.