Hon får igång unga utan jobb i Trestadsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Samhällsutvecklaren Yassmin Daamash ordnar aktiviteter och kurser för unga hemmasittare, som inte har jobb eller studier. Hittills har hennes arbete engagerat ett femtiotal unga i Vänersborg och hon vill nå ut till fler.

– Vi är en bro mellan ungdomarna, kommunen och regionen, säger hon.

I klippet ser du hur det går till på en sminkkurs som Yassmin Daamash har koordinerat.

Unga som når andra unga är ambitionen med tre så kallade unga samhällsutvecklare som anlitats av Rädda barnen. De är ett led i ett större tvåårigt projekt i Västra Götalandsregionen för att nå fler UVAS, unga vuxna som varken arbetar eller studerar och arbetar i hela Trestadsområdet.

Målet är att nå tusen personer

Yassmin Daamash och hennes två kollegor samarbetar med kommunerna för att nå ungdomarna. En del är att skapa olika aktiviteter utifrån de ungas önskemål. Målet är att komma upp i tusen personer innan projektet är slut.

För att inte exkludera någon är kurserna och aktiviteterna öppna för alla, även de unga som redan går i skolan eller arbetar. Men Yassmin Daamash räknar med att hon ska nå ännu fler från målgruppen i Vänersborg.

– De är unga som vill mycket och har stora mål. Men de behöver hjälp på vägen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.