Sjöräddningssällskapet i Strömstad framför en brinnande lokal.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet kan du se när en av sjöräddningens båtar närmar sig infernot. Ombord finns ett par brandmän. Foto: Sjörräddningssällskapet Strömstad

Se när sjöräddningen hjälper till i insatsen mot branden – evakuerade en person

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten tog hjälp av Sjöräddningssällskapet Strömstad när branden rasade i lokalen på kajområdet. De flyttade undan förtöjda fritidsbåtar som låg för nära och evakuerade en person.

– När vi kom fram var lokalen övertänd och en del av taket hade rasat in, säger Johan Hilding, befälhavare på en av Sjöräddningssällskapet.

Cirka en timme efter att det hade börjat brinna i en lagerlokal i centrala Strömstad natten mot fredagen kontaktades sjöräddningen av räddningstjänsten. De ryckte ut med båda sina båtar.

– Brandmännen kan ju jobba från land, men när det är fall där det brinner nära vattnet brukar de ta hjälp av oss, säger Johan Hilding.

Evakuerade en person

Det blåste inåt land istället för ut över vattnet, vilket försvårade insatsen. Sjöräddarna flyttade undan två fritidsbåtar som låg för nära den brinnande lokalen. De fick även evakuera en person som befann sig i en båt och köra honom till en brygga. Han ska ha varit oskadd.

– Sen blev det för varmt och rasrisk så vi var tvungna att avvakta. Därefter började elden avta och då fanns det inte så mycket mer att göra, säger Johan Hilding.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.