De 190 medarbetare som påverkas informerades om planerna på nedläggning under tisdagen och lokala fackliga förhandlingar har nu inletts. Foto: Hero Group

Sempers ägare vill stänga fabrik i Götene – 190 medarbetare påverkas

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren Hero Group vill stänga Semperfabriken i Götene. Nu förhandlar Arla om att köpa delar av Sempers lokaler.

– Det är såklart väldigt tufft för de anställda men vi ser inte att en effektiv produktion kan ske här, säger Hero Groups vd Jim Frandsen.

Semperfabriken i Götene producerar bland annat välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer.

Under tisdagen informerades anställda på fabriken om planerna och nu följer fackliga förhandlingar. Sempers intentioner är dock att all deras produktion ska upphöra i Götene.

– Jag vill betona att beslutet att stänga anläggningen är ett resultat av strategi och omständigheter och inte de anställda för de gör ett fantastiskt jobb, säger Jim Frandsen, vd för Hero Group.

Fackliga förhandlingar inledda

De 190 medarbetare som kan påverkas informerades om planerna tidigare under tisdagen och lokala fackliga förhandlingar har inletts.

– Götene mejeri är en av Arlas största anläggningar i Sverige med cirka 450 anställda. Vi söker därför kontinuerligt efter nya kollegor, och vi kommer att göra vad vi kan för att stödja de lokala jobben i Götene, säger Marika Lifbom, chef på Arlas mejeri i Götene.

Enligt Sempers vd Jim Frandsen är det dock hittills enbart utrustning och lokaler som Arla visat intresse för.

– Det handlar inte om personal, varumärke eller kunder, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.