Hittills har ett förhör hållits med rektorn och hon har fått en försvarsadvokat, något som tidningen GT/Expressen var först med att berätta.
Brottsrubriceringen är arbetsmiljöbrott och vållande till annans död.
Hanne Cecilie Engh, rektor på Sjumilaskolan säger till SVT Nyheter Väst att hon inte vill lämna någon kommentar i nuläget.
Brustit i tillsynsansvar
Den utredning som Göteborgs kommun gjorde friade staden helt från ansvar. Men Skolinspektionen ansåg att staden brustit i sitt tillsynsansvar och att eleven borde haft mer personligt stöd, något som tagits bort cirka en månad före dödsolyckan.
Även Arbetsmiljöverket inledde en utredning, som snart ska vara klar.
Polisen utredde först händelsen som ett vanligt vållandebrott, men händelser på en skola faller under arbetsmiljölagen och en förundersökning ska därför direkt ledas av åklagare.
Saken fortsatte att utredas
I det här fallet hamnade det hos åklagaren Martin Elofsson vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Göteborg.
– Vår utredning startade samma dag eller möjligen dagen efter olyckan. Att polisen först hanterade det fel påverkade inte vår utredning, säger han.
– Det enda var väl att det vid flera tillfällen stått att utredningar kring olyckan lagts ner, även stadens egen. Så folk fick väl intrycket att saken inte utreddes längre, vilket alltså inte var sant, fortsätter han.
Närmar sig beslut
Åklagaren är förtegen om utredningen, som omfattas av sekretess.
– Men vi har hunnit långt och börjar närma oss ett beslut. Min ambition är att ett sådant ska komma före årsskiftet. Det kan bli antingen att ärendet avslutas eller att jag för det vidare till domstol och alltså väcker åtal.
Enligt rektorn har skolan flera gånger lyft berget som en potentiell risk. Men någon formell anmälan har aldrig gjorts, visar SVT:s granskning.