Se klippet ovan för att få höra beskrivningar över hur ljudet lät – och hur långt det spreds sig.
Karin Larsson i Partille jobbade hemifrån fredagen 21 januari. Hon satt vid sin dator, när ett högt rullande ljud fyllde rummet hon satt i.
Det är närmare en mil från hennes hus till den plats där sprängningen ägde rum. Vid Angeredskrossen i Gunnilse tar man bland annat fram grus, och den här gången hade en planerad sprängning gått helt fel.
– Det var ett ljud jag aldrig hört förut, därför blev jag rädd, säger Karin Larsson.
Kraftigt överskridit sitt tillstånd
Maxvibrationen för sprängningar på krossen får uppnå 6mm/sekund enligt deras tillstånd, denna sprängning uppgick till 10,4 millimeter per sekund. Vanligtvis ska dock sprängningarna ligga på max 4 millimeter per sekund. Det betyder att man kraftigt överskridit vad man tillåts göra.
–Jag har jobbat på miljöförvaltningen, med de här frågorna, i 10 år och jag har aldrig upplevt att man haft de här värdena utanför en bergtäkt tidigare, säger Carl Forsström miljöinspektör på miljöförvaltningen i Göteborg som är tillsynsmyndighet för Angeredskrossen.
De ser allvarligt på händelsen och inväntar nu internrapportens slutsats.
SVT Nyheter Väst har sammanställt runt 40 vittnesmål från sociala medier och klagomål som skickats in till miljöförvaltningen på Göteborgs kommun och kartlagt hur stor yta som sprängningen kändes på (se klippet ovan).
Skanska utreder händelsen
Nu stoppar Skanska alla sprängingar på området och gör en internutredning.
– Vi behöver vända på en del stenar för att få veta vad det är. Det lutar åt att det är en teknisk felkalkylering, säger presstalespersonen på Skanska Jacob Birkeland.