Polisen tog flera tomhylsor i beslag. Foto: Ella Persson

Skjutning mot tidigare drabbad bostad i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Skott avlossades under natten mot tisdagen mot ett flerfamiljshus i Frölunda i Göteborg. Enligt polisen rör det sig om samma hus som för två dagar sedan utsattes för en explosion som förstörde entrén och flera fönster.

– Vi ser en tydlig koppling, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen.

Vid 02-tiden natten till tisdag inkom larm till polisen om flera höga smällar i stadsdelen Frölunda i Göteborg, något Göteborgs-Posten var först med att rapportera om.

– Det är ett flertal personer som har hört ett antal skott. Vittnen ser också några personer lämna platsen i samband med det, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Väl på plats tog polisen flera tomhylsor i beslag. Fasaden är skadad, men ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Flera hämtade till förhör

Det är under måndagen fortsatt avspärrningar på platsen. Flera patruller och spårhundar har letat efter gärningspersoner i området och under måndagsmorgonen hade flera personer hämtats till förhör.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott. Enligt Thomas Fuxborg finns det en tydlig koppling mellan nattens skottlossning och helgens sprängdåd.

– Att ärendena hör ihop är vi säkra på, men motivet är oklart, säger han.

En man anhölls i söndags misstänkt för att ligga bakom explosionen i bostadshuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.