Kammaråklagare Ylva Lundgren har lämnat in inte mindre än 60 åtal mot den misstänkte Skövdebon. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Skövdebo åtalas för sexbrott mot över 70 barn och unga

Uppdaterad
Publicerad

Kammaråklagare Ylva Lundgren kom på onsdagen med resten av åtalen mot den man i 30-årsåldern från Skövde som misstänks för sexbrott via mobilappen Snapchat mot ett 70-tal barn och tonåringar i åldrarna 9-17 år, varav de flesta flickor.

– De drabbade har i många fall utsatts för grova brott och de är mycket unga. Många har mått jättedåligt, säger kammaråklagare Ylva Lundgren vid åklagarkammaren i Skövde.

Redan för några veckor sedan kom de första 14 åtalen mot samma person. Idag handlar det om hela 60 åtal mot 74 målsägande.

I några fall omfattar åtalen flera målsägande. Det kommer därför att bli en lång rättegång. Hela nio veckor är avsatta med start den 23 september.

– När vi grep honom i november så gjorde polisen husrannsakan och hittade då en mobiltelefon med mängder av bilder på barn och sedan har polisen lyckas knyta bilderna till barn och upprättat polisanmälningar, berättar kammaråklagaren Ylva Lundgren.

Mannen åtalas bland annat för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och våldtäkt mot barn. Alla brott har skett via nätet. Skövdebon greps i november och har suttit häktad sedan dess. Han ska ha erkänt flera av fallen.

Hör mer om hur mannen gått tillväga i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.